dijous, 4 de març del 2010

La revolució té nom de dona. El feminisme avui en dia.

El proper dia 8 de març l’AEP (l'Associació d'Estudiants Progressistes) organitza un acte en commemoració del Dia Internacional de la Dona. L’acte té per títol "LA REVOLUCIÓ TÉ NOM DE DONA, El feminisme avui en dia" i participaran Antonio Giménez, professor de Teoría del Dret i Nuria Pumar, professora de Dret del Treball. Es realitzarà a l’aula 11 B a les 13:00h.

El reconeixement de la necessitat d’establir un dia per la Dona es va proclamar per primera vegada en la Conferència Internacional de Dones Socialistes celebrada a Copenhaguen (Dinamarca) a l’any 1910, en homenatge a 140 dones joves que al mes de març de l’any 1909 van morir calcinades en una fàbrica tèxtil dels Estats Units, on treballaven en condicions infrahumanes.

El moviment feminista té una llarga trajectòria en la lluita per la igualtat de gènere i la inclusió de les dones en l’espai públic. Aquesta lluita encara té un llarg camí a recórrer i en aquest context és on apareix la conferència de dilluns, la necessitat de visibilitzar el conflicte i reflexionar sobre el seu futur (i present).

Els dos ponents intentaran donar una visió àmplia del moviment feminista parlant no només de les polítiques de gènere (com a polítiques públiques) sinó també com a moviment social.