dijous, 1 de maig del 2008

Junta de Facultat

El passat 21 d'abril es va reunir la Junta de la Facultat per tractar, entre d'altres, l'estat del nou edifici, l'elaboració del nous plans d'estudis.

Per part de l'AEP vam anar-hi tots per fer arribar les nostres reivindicacions.

  • Nou Edifici

Fa molts anys que s'hauria d'haver construït i enderrocat l'edifici Ilerdense. En aquests moments el projecte s'ha presentat a l'Ajuntament per la seva aprovació i la primera fase té un cost de 18 milions d'euros. No se sap ni tan sols quan començaran les obres.


El nou edifici es construirà als jardins de la part més propera als jardins de Pedralbes per els ensenyament de Relacions Laborals, GAP, Criminologia i algunes instal·lacions comunes. L'edifici Ilerdense no es tirarà a terra, però es reformarà.

Des de l'AEP es va reclamar que aquesta construcció no signifiqui abandonar l´edifici vell ni l´ilerdense, que s´han de reformar immediatament. També vam posar en dubte que amb el dèficit de la UB es pugui fer aquest projecte. El degà es va comprometre al manteniment dels edificis actuals i respecte al dèficit que no hi haurà problema.En definitiva, que encara falta molts anys...

  • Aplicació EEES (Bolonya)

La Facultat de Dret va molt endarrerida en el disseny dels futurs graus han de substituir al 2009 les llicenciatures. Es pretén tenir-ho tot enllestit al juny fent molt ràpid el procés. En aquests moments el departaments estan debatin el futur pla d'estudis (barallant-se per mantenir el seu "prestigi") i posteriorment es constituirà una comissió per titulació per ratificar el avantprojecte.

En la nostra intervenció vam defensar que això no es pot fer a corre cuita i el procés participatiu el mes de juny, període d'exàmens, per raons obvies. També vam criticar el anomenat procés de Bolonya en el seu conjunt. El degà defensà que no hi ha més temps.

  • Torn obert de paraules

Aquest punt de l´ordre del dia dóna l´oportunitat de presentar les nostres propostes de millora de la Facultat.

Vam reclamar el canvi total del mobiliari de l´edifici vell, recordant que l´any passat ell va aconseguir la seva renovació. El degà es va comprometre a canviar-lo.

A continuació vam intervenir per denunciar el lamentable estat general de la biblioteca pel que fa a manuals, fotocopiadores, aire condicionat, ordinadors i llocs d'estudi. Des de la direcció de la biblioteca se'ns va dir que havien invertit en la climatització i els manuals es van canviar. En resum que sembla que farà menys calor, però tot seguirà igual. Per la seva part el degà -més amable en aquest cas- va proposar que s'encarregui la comissió de la biblioteca de les deficiències.

Vam proposar proposar la instal·lació d'expenedors de números a copisteria per tal d'evitar cues innecessàries a l'inici de curs i en període d'exàmens. No es va respondre a aquesta proposta.

Vam preguntar perquè s'ha de pagar més de 60 € de taxes de gestió per la matrícula. Resposta: culpa de la Generalitat.

També vam preguntar perquè s´han retirat els cendrers a la Facultat. Resposta: Teòricament està prohibit fumar a tot el recinte... en fi tot ple de burilles.

Fa molts anys que reclamem que s'instal·lin expenedors de tampons als lavabos, ja que si que hi ha de condons. El degà es va comprometre a fer-lo.

Des de Ciència política vam demanar més material de l'àmbit a la biblioteca, crèdits de lliure elecció propis ja que actualment no s´ofereix cap, més assignatures optatives i oferta de pràctiques externes dirigides al nostre ensenyament que ens donin l'oportunitat d’obtenir experiència laboral del nostre àmbit. Va respondre el cap d'estudis de polítiques i va felicitar-se per la participació electoral al seu ensenyament, la més alta de la UB: 42 %, i va remetre l'explicació al consell d'estudis.

Com sempre estem oberts a les vostres propostes o denúncies en defensa dels estudiants (aepdret@gmail.com) . Per la nostra part continuarem treballant.

Representants a la Junta de Facultat de l'AEP:

  1. Adnan Sabir
  2. Helena Hernández
  3. Nacho Aragonés
  4. Antonio Rodríguez (C.política)
  5. Qiu Ya Wu
  6. Amanda Berrocal
  7. Juan Antonio Geraldes (C. política)